getuigenissen

Getuigenissen

foto1 Yilmaz Mesut zonder tekst

“Volgend jaar mag ik beginnen op mijn stageplaats.”
Mesut Yilmaz – 20 jaar – 7de jaar auto-elektriciteit
Ik vond het een eer om stage te mogen doen in zo’n grote garage. Na een paar dagen vroeg mijn baas me of ik volgend jaar wou beginnen werken bij hem. Ik was aangenaam verrast. Zo’n kans kon ik niet laten liggen. Volgens mijn baas kan ik zeer goed zelfstandig werken, ik ben een ‘goeien’. Dat heeft volgens mij veel met de school te maken. We leren rechtstreeks werken op auto’s van de klanten. Dat vraagt het nodige vertrouwen van mensen. Op deze school behaal je het ‘beste diploma autotechnieken’ van Gent en omstreken.

 

foto2 Nick zonder tekst

“We leren de nieuwste technieken.”
Nick Loete, leerkracht auto
Als leerkracht , maar ook als vakman met 24 jaar ervaring, vind ik dat we een sterke opleiding aanbieden. We hebben heel wat materiaal en beschikken over recente auto’s waarop we diagnoses kunnen uitvoeren. Dankzij goede externe contacten kunnen we onze leerlingen een krachtige leeromgeving aanbieden. Zo zijn zij gewapend om op elke plaats aan de slag te gaan. Maar ze leren hier nog meer: stiptheid, beleefdheid, doorzetten,… . Dit verhoogt hun kansen om door te groeien, om een mooie toekomst uit te bouwen.

 

foto3 Thibeau De Naeyer zonder tekst

“Ik voelde mij hier direct om mijn gemak.”
Tibeau De Naeyer – 12 jaar – 1ste jaar A
Het was mijn mama die zei dat de ‘Holstraat’ een goede school was; ze had er zelf nog les gevolgd. Op de eerste schooldag kwamen er direct al leerlingen naar me toe. Waarschijnlijk omdat ik zo klein ben. Dat vond ik leuk. Vanaf eerste dag had ik al nieuwe vrienden. In het begin was ik nog wat zenuwachtig, maar de leerkrachten waren zo vriendelijk dat dit snel overging. Het is fijn om van verschillende leerkrachten les te krijgen. Ze kennen allemaal goed hun vak en maken regelmatig mopjes. Ik denk niet dat er nog betere scholen zijn dan deze.

 

foto4 Ayim zonder tekst

“We werken samen aan mijn toekomst.”
Ayim Ohemeng – 15 jaar – 3de jaar basismechanica
Een jaar en 1 maand ben ik nu in België. Hier een diploma behalen en automecanicien worden is mijn droom. Ik sprak geen woord Nederlands toen ik uit Ghana in België toekwam. Zo stond er in een winkel een bord met daarop ‘gratis’. Zelfs dat begreep ik niet. Na een jaar Okan-klas ben ik op deze school terecht gekomen en daar ben ik blij om. Ik word hier goed geholpen door de leerkrachten. Met handen en voeten helpen ze mij om mijn Nederlands te verbeteren. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en vragen me voortdurend of ik alles begrijp. De leerkrachten geven mij hier echt vriendschap!

 

foto6 Timothy zonder tekst

“Handigheid en vakkennis.”
Timothy De Coninck, technisch verkoper bij elektrogroothandel Rexel
Als oud-leerling van het HTISA en al 11 jaar werkzaam bij Rexel, het vroegere Lagrange, heb ik een goed zicht op de tewerkstelling van oud-leerlingen binnen ons bedrijf. Ze werken hier in verschillende afdelingen zoals de technische dienst, de verkoop en het magazijn. Maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: een sterke basis. Dit geeft hen de kans om binnen het bedrijf door te groeien in de richting van hun dromen en kwaliteiten. ‘On the field’ of in de verkoop, hun toekomst is verzekerd.

 

foto6 Mehmet zonder tekst

“Verder studeren? Jazeker!”
Mehmet Kalaz – 19 jaar – 6de jaar koel- en warmtechnieken
Volgend jaar studeer ik verder, net als mijn zussen. Ik wil eerst een 7de jaar ‘industriële koeling’ volgen en daarna een bachelor behalen. Als je ‘iets in handen hebt’, dan heb je meer kansen om een goede job te vinden. Binnen 5 à 10 jaar wil ik een zelfstandige zaak opstarten: koeling, verwarming, chauffage,… Alles weten binnen ons vak is onmogelijk, daarvoor leeft het teveel. Maar op school gaan we regelmatig naar beurzen om kennis te maken met de allernieuwste technieken. We zijn goed voorbereid om verder te studeren. Onze leerkrachten zijn de besten in hun vak!