wat is deeltijds onderwijs?
leren

In De Rotonde bestaan er geen ‘vakken’ zoals in het voltijds onderwijs. Er is veel plaats voor projecten, thematisch onderwijs, zelfstandig werk en groepswerk. 

In CDO De Rotonde word je klaargestoomd om een goede vakman te worden met de nodige arbeidsattitudes.  

 

Tijdens de 2 lesdagen volg je 8 uur praktijk (beroepsgerichte vorming) en 7 uur algemene vorming.

Beroepsgerichte Vorming


In de lessen BGV leer je alles wat nodig is om succesvol te zijn in je vak. Je werkt op eigen tempo en krijgt de nodige begeleiding van je praktijkleerkracht.

Wat kan je behalen?

  • deelcertificaten: veel van onze opleidingen zijn modulaire opleidingen. Dat betekent dat je op eigen tempo de verschillende modules kan afwerken. Op het einde van elke module kan je een deelcertificaat behalen.

  • certificaten: op het einde van elke opleiding verwerf je een certificaat

Algemene Vorming
 

Binnen de lessen AV wordt ingegaan op thema’s en vaardigheden die je wegwijs maken in de maatschappij en in je job. De lessen zijn actief, afwisselend en worden gegeven in kleine groepen.

Wat kan je behalen?
Net zoals in het voltijds beroepsonderwijs kan je in het deeltijds onderwijs volgende  getuigschriften of diploma’s halen:
  • getuigschrift 2de graad BSO
  • studiegetuigschrift van de 3de graad BSO
  • diploma secundair onderwijs
  • getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer: in een aantal klassen in de 3de graad worden lessen bedrijfsbeheer aangeboden. Wie later zelf een zaak wil opstarten heeft immers een getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer nodig.

WERKEn
terug