nieuws

8 Jun 2020

HTI Sint-Antonius & CDO De Rotonde bieden volgend schooljaar twee nieuwe opleidingen aan  Begeleider in de kinderopvang en Installateur nutsvoorzieningen DUAAL. In beide opleidingen ga je drie dagen werken en kom je twee dagen naar school. Je ontvangt een vergoeding tijdens je opleiding.

Begeleider in de kinderopvang

De begeleider in de kinderopvang begeleidt en verzorgt baby’s, peuters, kleuters en schoolgaande kinderen tot en met de basisschool.

Installateur nutsvoorzieningen duaal

In de opleiding ‘Installateur nutsvoorzieningen duaal’ leer je kabels, leidingen en buizen voor elektriciteit, gas en telecom plaatsen, koppelen en aansluiten in een distributienetwerk. Daarnaast leer je ook oude installaties vernieuwen en vervangen om het distributienetwerk te vernieuwen, uit te breiden en...

9 May 2019

Eind vorig jaar werkten we mee aan een filmproject van Odisee en KULeuven waarbij ze wilden tonen dat een wetenschaps-  of techniekrichting (STEM) een toekomst kan geven aan kinderen in de Rabotwijk.

2 leerlingen hebben een glansrol in deze video. Ook onze school komt heel mooi in beeld.

Met STEM voor mijn kind?! willen Odisee en KU Leuven van de Technologiecampus Gent via een voorlichtingsfilmpje de ouders van kinderen in de Gentse Rabotwijk en daarbuiten op de hoogte brengt van de beroeps- en dus toekomstmogelijkheden die het kiezen voor een STEM-studie kan opleveren.

GENT Wouter Boute is directeur van HTI Sint-Antonius, een ‘concentratieschool’. In een open brief aan zijn leerkrachten wijst hij op de beperkingen van het onderzoek van Ides Nicaise (KU Leuven). Daaruit blijkt dat kansarme leerlingen in concentratiescholen slechter presteren. “Er zijn meer middelen nodig om werk te kunnen maken van gelijke onderwijskansen voor iedereen”, zegt Boute.

Ik vermoed dat het krantenartikel ‘School bepaalt je resultaat, nog meer dan afkomst’ in De Standaard van maandag jl. jullie niet ontgaan is. Daarin toont Ides Nicaise (KU Leuven) begrip voor ouders die ervoor opteren hun kinderen niet naar een concentratieschool te sturen. Hij deed de uitspraak naar aanleiding van een onderzoek dat hij samen met een doctoraatsstudente voerde.

Op basis van internationale PISA-...

Please reload

jongeren met dromen, toekomst in techniek

HTI Sint-Antonius - Holstraat 66 - 9000 GENT -  09 235 04 20 - info@htisa.be

Privacyverklaring

  • Facebook
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram