inschrijven

SCHOOLjaar 2020-2021

Wil je inschrijven in onze school?

TELEFONISCH AANMELDEN

Wie zich wenst in te schrijven in onze school, kan telefonisch contact opnemen op het nummer 09 235 04 20.
We bekijken eerst of er nog vrije plaatsen zijn in de richting die je wenst te volgen en maken dan afspraken over je inschrijving.

 

DIGITAAL AANMELDEN

Je kan vanaf 20/5 ook kiezen om de gegevens van de leerling in te vullen via één van onderstaande links.

Let op: Dit is nog geen inschrijving. We bekijken of er nog vrije plaatsen zijn in de richting die je wenst te volgen. We zullen je contacteren en m
aken dan afspraken over je inschrijving.

Tijdens de zomervakantie is de school gesloten vanaf 9 juli tot en met 16 augustus. Daarna zijn we opnieuw open op werkdagen open tussen 9u00 en 16u30.

27 Aug 2020

HTI Sint-Antonius zal in het schooljaar 2020-2021 een 2e leerjaar B met Opstroomoptie aanbieden. De optie is bestemd voor ex-OKAN-leerlingen en leerlingen die omwille van een (taal)achterstand in het 1e jaar B zijn gestart, maar de mogelijkheden hebben om te slagen in TSO of zelfs ASO.

Tot vorig schooljaar hadden leerlingen die na het 1e jaar secundair onderwijs van de B-naar de A-stroom wilden springen geen andere keuze dan weer te starten in het 1e leerjaar A. Vanaf dit schooljaar zullen deze leerlingen een aangepast lessenrooster kunnen volgen, waardoor ze – indien ze slagen – zonder jaarverlies kunnen starten in het 3e jaar A.

Het aangepaste lessenrooster bestaat uit de 22 uur Algemene Vorming die de leerlingen sowieso volgen in het 2e leerjaar B. Bijkomend krijgen ze nog eens 10 uur ext...

9 May 2019

Eind vorig jaar werkten we mee aan een filmproject van Odisee en KULeuven waarbij ze wilden tonen dat een wetenschaps-  of techniekrichting (STEM) een toekomst kan geven aan kinderen in de Rabotwijk.

2 leerlingen hebben een glansrol in deze video. Ook onze school komt heel mooi in beeld.

Met STEM voor mijn kind?! willen Odisee en KU Leuven van de Technologiecampus Gent via een voorlichtingsfilmpje de ouders van kinderen in de Gentse Rabotwijk en daarbuiten op de hoogte brengt van de beroeps- en dus toekomstmogelijkheden die het kiezen voor een STEM-studie kan opleveren.

GENT Wouter Boute is directeur van HTI Sint-Antonius, een ‘concentratieschool’. In een open brief aan zijn leerkrachten wijst hij op de beperkingen van het onderzoek van Ides Nicaise (KU Leuven). Daaruit blijkt dat kansarme leerlingen in concentratiescholen slechter presteren. “Er zijn meer middelen nodig om werk te kunnen maken van gelijke onderwijskansen voor iedereen”, zegt Boute.

Ik vermoed dat het krantenartikel ‘School bepaalt je resultaat, nog meer dan afkomst’ in De Standaard van maandag jl. jullie niet ontgaan is. Daarin toont Ides Nicaise (KU Leuven) begrip voor ouders die ervoor opteren hun kinderen niet naar een concentratieschool te sturen. Hij deed de uitspraak naar aanleiding van een onderzoek dat hij samen met een doctoraatsstudente voerde.

Op basis van internationale PISA-...

22 Feb 2019

Op de infoavond kom je alles te weten over ons vernieuwde aanbod in de 1e graad (1e en 2e jaar).
In het 1e leerjaar kunnen leerlingen zich inschrijven in 1A of 1B.
In 1A krijg je, naast het vaste lessenrooster, extra lesuren STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering en Mathematics).
In 1B werken de leerlingen rond talent verkennende projecten, ook met de focus op STEM.
Daarnaast krijg je zowel in 1A als 1B een lesuur extra Nederlands. En we laten je de keuze voor nog een bijkomend uur wiskunde of Nederlands.
Klinkt interessant? Kom dan zeker eens langs op 19 maart!

17 Dec 2018

De Kerstperiode kan eindelijk ingezet worden, nu de nieuwe SAM is toegekomen.

Klik op de afbeelding om deze te downloaden.

13 Nov 2018

In 2017 wonnen de leerlingen van het vijfde jaar koel- en warmtetechnieken de Jong & Wijs Prijs voor hun project 'Welkom in Gent'.

In de brochure 'Jong in Gent' vertellen 2 leerlingen over hun ervaring.

Het artikel kan je lezen door deze link te volgen.

28 Jun 2018

Nog niet ingeschreven? 

Wij zijn open tot en met 6 juli. Daarna zijn we er weer vanaf 15 augustus.

Maar ook tussen 6 juli en 15 augustus zijn we telefonisch bereikbaar.

Prettige zomer!!!

Please reload

jongeren met dromen, toekomst in techniek

HTI Sint-Antonius - Holstraat 66 - 9000 GENT -  09 235 04 20 - info@htisa.be

Privacyverklaring

  • Facebook
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram