top of page
Monteur sanitaire en verwaringsinstallaties
onderwijskwalificatie

OK2

Studiedomein

STEM

opleiding

Monteur sanitaire en verwaringsinstallaties duaal

inhoud van deze opleiding 

In de opleiding monteur sanitaire en verwarmingsinstallaties duaal leer je leidingen, kanalen, toestellen en toebehoren van sanitaire en centrale verwarmingsinstallaties monteren en plaatsen voor een residentieel of niet-residentieel gebouw in functie van de indienststelling. Je leert dit op school én op de werkplek.

 
voor wie

Je bent bereid en gemotiveerd om de vaardigheden die nodig zijn om deze job uit te oefenen, aan te leren op school en op de werkvloer. Je zet je in om mee te draaien op een echte werkplek. De combinatie van school-werk omvat 38 opleidingsuren per week.

Je gaat aan de slag in de bouwsector.

Organisatie van deze opleiding

De opleiding op school bestaat uit 2 onderdelen: de Algemene Vorming (OK2) en de Beroepsgerichte Vorming ('Deelkwalificatie monteur centrale verwarmingsinstallaties' + 'deelkwalificatie monteur sanitaire installaties' uit BK3 Monteur installatietechnieken).

duur van de opleiding

Dit is een modulaire opleiding die wordt afgewerkt op het eigen leertempo van de jongere.

 
Te behalen certificaten of attesten

Deze opleiding wordt ingericht op het niveau van de 2e graad bso. Dit kan leiden tot een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs, binnen het domein STEM.

Wat na deze opleiding?

Dit is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

terug naar aanbod

bottom of page