top of page
Fietshersteller
onderwijskwalificatie

OK2

Studiedomein

STEM

opleiding

Fietshersteller duaal

inhoud van deze opleiding 

In de opleiding fietshersteller duaal leer je (elektrische) fietsen, aanverwanten en hun toebehoren op vraag van de klant op te bouwen, ze af te stellen en onderdelen en uitrusting te onderhouden, te herstellen en te vervangen volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving teneinde deze rijklaar te maken.

 

Onder 'aanverwanten' worden bijvoorbeeld verstaan: aanhangwagens, eenwielers, rolstoelen, go-carts, e-steps, hoverboards, monowheels, e-skateboards, … Je leert dit op school én op de werkplek.

 
voor wie

Je bent bereid en gemotiveerd om de vaardigheden die nodig zijn om deze job uit te oefenen, aan te leren op school en op de werkvloer. Je zet je in om mee te draaien op een echte werkplek. De combinatie van school-werk omvat 38 opleidingsuren per week.

Organisatie van deze opleiding

De opleiding op school bestaat uit 2 onderdelen: de Algemene Vorming (OK2) en de Beroepsgerichte Vorming (BK3 Fietshersteller).

Te behalen certificaten of attesten

Deze opleiding wordt ingericht op het niveau van de 2e graad bso. Dit kan leiden tot een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs, binnen het domein STEM.

Wat na deze opleiding?

Dit is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

terug naar aanbod

bottom of page