top of page
Fietsinstallaties
onderwijskwalificatie

OK3

Studiedomein

STEM

opleiding

Fietsinstallaties duaal

inhoud van deze opleiding 

In de opleiding fietsinstallaties duaal leer je (elektrische) fietsen, aanverwanten en hun toebehoren op vraag van de klant op te bouwen, ze af te stellen volgens constructeurvoorschriften, ze te onderhouden, storingen te zoeken, onderdelen en uitrusting te herstellen en te vervangen volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving teneinde deze rijklaar te maken. Je leert de diagnose en herstelling van mechanische en elektrische/elektronische componenten uit te voeren aan non-, semi- en full-intelligent elektrische fietsen en aanverwanten.

 

Onder 'aanverwanten' worden bijvoorbeeld verstaan: aanhangwagens, eenwielers, rolstoelen, go-carts, e-steps, hoverboards, monowheels, e-skateboards, …  Je leert dit op school én op de werkplek.

voor wie

Je bent gemotiveerd om de vaardigheden die nodig zijn om deze job uit te oefenen, aan te leren op school en op de werkvloer. Je zet je in om mee te draaien op een echte werkplek. De combinatie van school-werk omvat 38 opleidingsuren per week.

Je gaat in de werkplekcomponent aan de slag met een Overeenkomst Alternerende Opleiding.

Organisatie van deze opleiding

De opleiding op school bestaat uit 2 onderdelen: de Algemene Vorming en de Beroepsgerichte Vorming (BK4 Fietstechnicus).

Te behalen certificaten of attesten

Deze opleiding wordt ingericht op het niveau van de 3e graad bso. Dit kan leiden tot een getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graag van het secundair onderwijs, binnen het domein STEM.

Wat na deze opleiding?

Dit is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

terug naar aanbod

bottom of page