top of page
Medewerker kamerdienst
onderwijskwalificatie

OK2

 
Studiedomein

Voeding en horeca

opleiding

Medewerker kamerdienst duaal

 
inhoud van deze opleiding 

In de opleiding medewerker kamerdienst duaal leer je in te staan voor de schoonmaak, de orde en het onderhoud van kamers, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes, te werken volgens de kwaliteitseisen van de organisatie, de hygiënische en veiligheidsnormen, het ontbijt op te dienen/klaar te zetten en het linnen te onderhouden van logiesverstrekkende of toeristische organisaties. Dit om de gast een hygiënisch en comfortabel verblijf te bieden. Je leert dit op school én op de werkplek.

 
voor wie

Je bent bereid en gemotiveerd om de vaardigheden die nodig zijn om deze job uit te oefenen, aan te leren op school en op de werkvloer. Je zet je in om mee te draaien op een echte werkplek. De combinatie van school-werk omvat 38 opleidingsuren per week.

 

Je gaat aan de slag in de horeca- of hotelsector, waarbij weekendwerk geen probleem vormt.

Organisatie van deze opleiding

Dit is een duale opleiding. De opleiding op school bestaat uit 2 onderdelen: de Algemene Vorming (OK2) en de Beroepsgerichte Vorming (BK2 Medewerker kamerdienst).

Te behalen certificaten of attesten

Deze opleiding wordt ingericht op het niveau van de 2e graad bso. Dit kan leiden tot een getuigschrift van de tweede graad van het secundair onderwijs, binnen het domein Voeding en horeca.

Wat na deze opleiding?

Dit is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

terug naar aanbod
bottom of page