top of page
Installateur nutsvoorziening
Studiedomein

Specialisatiejaar - MECHANICA-ELEKTRICITEIT

opleiding

Installateur nutsvoorziening duaal

inhoud van deze opleiding 

In de opleiding installateur nutsvoorzieningen duaal leer je kabels, leidingen en buizen voor elektriciteit, gas en telecom plaatsen, koppelen en aansluiten in een distributienetwerk, oude installaties vernieuwen en vervangen. Dit om het distributienetwerk te vernieuwen, uit te breiden en klanten daarop aan te sluiten. Je leert dit op school én op de werkplek.

 
voor wie

Je bent gemotiveerd om de vaardigheden die nodig zijn om deze job uit te oefenen, aan te leren op school en op de werkvloer. Je zet je in om mee te draaien op een echte werkplek. De combinatie van school-werk omvat 38 opleidingsuren per week.

Je gaat in de werkplekcomponent aan de slag met een Overeenkomst Alternerende Opleiding.

Organisatie van deze opleiding

De opleiding op school bestaat uit 2 onderdelen: de Algemene Vorming en de Beroepsgerichte Vorming (BK4 Installateur nutsvoorzieningen). Op niet-lesdagen ben je aan het werk met een OAO.

Te behalen certificaten of attesten

De opleiding installateur nutsvoorzieningen duaal wordt georganiseerd als een specialisatiejaar in het derde leerjaar van de derde graad bso binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit. Dit kan leiden tot een diploma secundair onderwijs.

Wat na deze opleiding?

Dit is een arbeidsmarktgerichte opleiding. Na het volgen van deze opleiding kan je aan de slag gaan op de arbeidsmarkt.

terug naar aanbod

bottom of page