top of page
Uitgelichte berichten
nieuws

NIEUW! Opstroomoptie voor leerlingen met A-mogelijkheden


HTI Sint-Antonius zal in het schooljaar 2020-2021 een 2e leerjaar B met Opstroomoptie aanbieden. De optie is bestemd voor ex-OKAN-leerlingen en leerlingen die omwille van een (taal)achterstand in het 1e jaar B zijn gestart, maar de mogelijkheden hebben om te slagen in TSO of zelfs ASO.

Tot vorig schooljaar hadden leerlingen die na het 1e jaar secundair onderwijs van de B-naar de A-stroom wilden springen geen andere keuze dan weer te starten in het 1e leerjaar A. Vanaf dit schooljaar zullen deze leerlingen een aangepast lessenrooster kunnen volgen, waardoor ze – indien ze slagen – zonder jaarverlies kunnen starten in het 3e jaar A.

Het aangepaste lessenrooster bestaat uit de 22 uur Algemene Vorming die de leerlingen sowieso volgen in het 2e leerjaar B. Bijkomend krijgen ze nog eens 10 uur extra Algemene Vorming van het 2e jaar A (Nederlands, Wiskunde Frans en Geschiedenis).

“Ik ben erg trots dat we deze gloednieuwe optie als één van de eerste scholen in Vlaanderen kunnen aanbieden”, licht HTISA-directeur Katleen Immesoete toe. “Onze school is al vaker een voorloper geweest op vlak van onderwijsvernieuwing. Telkens doen we dat vanuit de ambitie om onze leerlingen de opleiding te laten volgen die het best aansluit bij hun mogelijkheden en talenten. Denk aan onze Duale opleidingen, de oprichting van een OKAN-afdeling en ons nieuw campusproject in samenwerking met een aantal andere Gentse scholen. Met de Opstroomoptie voegen we daar nog een innovatief project aan toe.”

Meer info en/of aanmelden: neem contact op met Roselien Vervaet, coördinator Voltijds Onderwijs, roselien.vervaet@htisa.be

bottom of page