top of page
Uitgelichte berichten
nieuws

BMW en HTISA zetten turbo op samenwerking

BMW Group Belux en de HTISA-directie hebben afgesproken om nog intensiever te gaan samenwerken voor de opleiding van automechaniekers. De eerste stap in die krachtenbundeling is de schenking van een BMW M235i aan onze school. Leerlingen en leerkrachten mogen dit pareltje in september gaan ophalen bij garage Bilia Verstraeten in Lochristi.De BMW-fanaten onder ons hoeven geen schrik te hebben: het gloednieuwe BMW-sportmodel, dat vanaf september in de schoolgarage te bewonderen valt, zal niet uit elkaar gehaald worden. Wel zal het dienen om diagnoses en elektrische metingen op uit te voeren. “Om dat mogelijk te maken, zal BMW ons ook exclusief toegang geven tot alle handleidingen en diagnosesystemen die beschikbaar zijn voor de auto”, verduidelijkt technisch directeur (TAC) Rik Callens.


Onze afscheidnemende TAC, die op 31 augustus met pensioen gaat, voegt eraan toe dat dit slechts de eerste stap is in de versterkte relatie met het Duitse automerk. Bij BMW-dealer Bilia Verstraeten in Lochristi, waar een HTISA-delegatie in september de BMW-bolide mag ophalen, zullen onze vakleerkrachten ondersteuning krijgen om met de diagnosesystemen aan de slag te gaan. Verder zien beide partijen mogelijkheden om bijvoorbeeld wisselstukken aan te leveren en extra stageplaatsen voor HTISA-leerlingen te voorzien.


Bij BMW Group Belux, dat een jaarlijkse zomerschool voor mechaniekers organiseert, zullen HTISA-leerkrachten en -leerlingen dan weer nog meer bijscholingen kunnen volgen dan tot nog toe het geval was. De Belgische BMW-hoofdzetel heeft zich ook geëngageerd om de studiereis naar BMW München, die de vakgroep Auto al 20 jaar organiseert, verder mee te ondersteunen.


“Goeie automechaniekers worden steeds schaarser en dus zijn alle merken momenteel verwikkeld in een ‘war for talent’, een zoektocht naar goed geschoold personeel. De relaties met scholen versterken, past helemaal in die strategie", legt TAC Rik Callens nog uit. "Voor de school is modern oefenmateriaal dan weer essentieel om de kwaliteit van onze opleidingen te verzekeren. Zowel voor BMW als onze school is dit versterkt partnerschap dus een echte win-win.”

Comments


bottom of page